ZACHRAŇTE LIDSKÝ ŽIVOT. NAPIŠTE DOPIS.

Někdy dokáže obyčejný dopis změnit lidský život. V některých zemích se totiž svobodný názor nebo kritika mocných trestá. Právníci, reportéři, ale i účastníci demonstrací nebo obránci lidských práv jsou nespravedlivě vězněni a perzekvováni po celém světě. Právě takovým chceme kampaní Maraton psaní dopisů pomoci.

Maraton psaní dopisů je největší lidskoprávní kampaň na světě, která vrcholí každý rok v prosinci. V České republice se do ní zapojujeme už od roku 2010 a od té doby jsme pomohli již desítkám lidí z celého světa.

V roce 2021 bylo zaregistrovanáno celkem 1800 Maratonských akcí, na kterých bylo napsáno 22435 dopisů proti bezpráví.

Příběhy těch, kterým jsme loni pomáhali, jejich aktuální situaci a další zajímavé informace o Maratonu 2021 se dozvíte v sekci Maraton 2021.

Kancelář Amnesty International CZ

Další ročník Maratonu psaní dopisů bude spuštěn v říjnu 2022

V říjnu 2022 zveřejníme další šestici lidí, za které se budete moci postavit a spustíme možnost registrace do kampaně.

PŘEČTĚTE SI VÍCE O KAMPANI

Potřebujete s něčím poradit? Podívejte se, jestli váš dotaz už není zodpovězen v sekci Často kladené otázky nebo nám napište na maraton@amnesty.cz

Více o Amnesty a její práci najdete ZDE.