MARATON PSANÍ DOPISŮ 2021

Všem zapojeným mockrát děkujeme za pomoc!

Společně jsme v roce 2021 trhli rekord a z Česka odeslali22 435 dopisů napsaných na téměř 900 dopisových akcích.

Dopisy doslova zaplavily kanceláře prezidentů, ministrů, ředitelů věznic a požadují propuštění politických vězňů a dalších nespravedlivě pronásledovaných. Vedle toho přicházely solidární dopisy také přímo obětem bezpráví do vězeňských cel a staly se tak obrovským zdrojem naděje a podpory pro vězněné.

Velké díky patří vám všem, kdo jste si našli chvilku a zapojili se do Maratonu psaní dopisů 2021. Ať už uspořádáním vlastní dopisové akce, účastí na ní, psaním dopisů nebo příspěvkem na známky k jejich odeslání. Máme neskutečnou radost, že můžeme být svědky toho, jak se každým rokem zvedá větší a větší vlna solidarity a jak se čím dál více lidí do této největší světové akce proti bezpráví zapojuje.

Pro detailnější informace o průběhu a celkové organizaci Maratonu psaní dopisů v České republice si můžete přečíst hodnotící zprávuKaždoročně se vytváří i celosvětová zpráva, která obsahuje údaje ze všech zemí, které se zapojily do Maratonu psaní dopisů.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA MARATONU PSANÍ DOPISŮ 2021 ZDE

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA K CELOSVĚTOVÉMU MARATONU PSANÍ DOPISŮ ZDE

PŘÍBĚHY A AKTUALITY K PŘÍPADŮM

PODÍVEJTE SE NA PŘÍBEHY LIDÍ, KTERÝM JSME POMÁHALI V ROCE 2021 A JAKÁ JE JEJICH SOUČASNÁ SITUACE.

7 LET VĚZENÍ
KVŮLI OCHRANĚ POSVÁTNÉ ŘEKY

4 ROKY VĚZENÍ
ZA PRAVDIVÉ INFORMACE O COVIDU

5 LET VĚZENÍ
ZA DEMONSTRACI, KTERÉ SE NEZÚČASTNIL

9 LET VE VĚZENÍ
JAKO ODPLATA ZA AKTIVITY OTCE

VE VĚZENÍ KVŮLI
OBHAJOBĚ OBRANCŮ LIDSKÝCH PRÁV

NENÁVISTNÉ ÚTOKY KVŮLI OBRANĚ PRÁV ŽEN A LGBTI+ LIDÍ

Více o případu a aktuální situaci

Potřebujete s něčím poradit? Podívejte se, jestli váš dotaz už není zodpovězen v sekci Často kladené otázky nebo nám napište na maraton@amnesty.cz

Více o Amnesty a její práci najdete ZDE.