MARATON PSANÍ DOPISŮ 2019

O MARATONU...

V České republice se do Maratonu psaní dopisů zapájame už od roku 2010. Zájem o účasť a naše úspěchy narůstají každým rokem. V roce 2019 bylo přihlášeno 1017 akcí ve 197 městech a obcích. Z celkového počtu přihlášených pisatelů dopisů a pořadatelů dopisových akcí  se podařilo uskutečnit 452 dopisových akcí. Více než čtvrtina akcí byla propagována jako veřejně přístupná, ostatní se konaly pro uzavřený okruh lidí, školní, oddílové, rodinné.

Celkem bylo evidováno 17 357 napsaných či ručně podepsaných dopisů, které byly odeslány úřadům nebo přímo vězněným či pronásledovaným lidem a jejich blízkým. Dalších 7 314 dopisů bylo podepsáno online. Podařilo se nám tedy shromáždit 24 671 dopisů! Mockrát děkujeme!

Pro detailnější informace o průběhu a celkové organizaci Maratonu psaní dopisů v České republice si můžete přečíst hodnotící zprávuKaždoročně se vytváří i celosvětová zpráva, která obsahuje údaje ze všech zemí, které se zapojily do Maratonu psaní dopisů.

HODNOTÍCI ZPRÁVA K MARATONU PSANÍ DOPISŮ V ČESKÉ REPUBLICE ZDE

HODNOTÍCI ZPRÁVA K CELOSVĚTOVÍMU MARATONU PSANÍ DOPISŮ ZDE

PODÍVEJTE SE NA MAPU ÚČASTNÍKŮ MARATONU PSANÍ DOPISŮ V ČESKÉ REPUBLICE V ROCE 2019

Každý "špendlík" na maratonské mapě znázorňuje jednoho člověka, který se v rámci Maratonu 2019 rozhodl napsat dopis nebo uspořádat dopisovou akci a zapojit tak do psaní dopisů přátele, rodinu či veřejnost.

Znamená to, že nejen ve světě, ale i v České republice jsou tisícovky lidí, kteří věří, že bránit lidská práva a základní hodnoty jako jsou spravedlnost, svoboda, pravda a solidarita je i v dnešní době, a možná právě v dnešní době, nezbytné.

PŘÍBĚHY A AKTUALITY K PŘÍPADŮM

PODÍVEJTE SE NA PŘÍBEHY TĚCH, KTERÝM JSME POMÁHALI V ROCE 2019 A PŘEČTĚTE SI AKTUALITY K DANÝM PŘÍPADUM

POMÁHALI TONOUCÍM LIDEM NA ÚTĚKU, TEĎ JIM HROZÍ VĚZENÍ

8 LET VĚZENÍ KVŮLI NEPOCTIVÉMU ZAMĚSTNAVATELI

ZA PROTEST PROTI POVINNÉMU ZAHALOVÁNÍ 16 LET VĚZENÍ

MÍSTO ŽIVOTA S RODINOU PŘEVÝCHOVNÝ TÁBOR

LIDKOPRÁVNÍ VÝZKUMNÍK ZMIZEL BEZE STOPY

PŘEŽILA TAJFUN, TEĎ BOJUJE ZA KLIMA

Více o případu a aktuální situaci

Potřebujete s něčím poradit? Podívejte se, jestli váš dotaz už není zodpovězen v sekci Často kladené otázky nebo nám napište na maraton@amnesty.cz.

Mediální partner