Maraton psaní dopisů Pomozte zachránit jejich život Napište dopis proti bezpráví

NAPIŠTE DOPIS A ZACHRAŇTE LIDSKÝ ŽIVOT

Někdy dokáže obyčejný dopis změnit lidský život. Napište ten svůj. Připojte se k největší lidskoprávní akci na světě a pomozte lidem, kteří jsou neprávem stíháni a vězněni. Právníci, reportéři, aktivisté, ale i civilní účastníci demonstrací nebo bojovníci za lidská práva jsou neprávem vězněni a perzekvováni po celém světě. Právě takovým chceme kampaní Maraton psaní dopisů pomoci. Přečtěte si jejich příběhy.

VÝHRŮŽKY SMRTÍ ZA OCHRANU AMAZONSKÉHO PRALESA
HROZBA DOŽIVOTÍ KVŮLI ZÁCHRANĚ ŽIVOTŮ
6 let vězení kvůli slam poetry
32 LET ZA MŘÍŽEMI KVŮLI BOJI PROTI TRESTU SMRTI
MUČENA ZA OBRANU PRÁV ŽEN
Trestně stíhaní kvůli pořádání LGBTI+ průvodu

VAŠE SLOVA MAJÍ VÁHU

Lidé po celé planetě každý rok v prosinci odesílají miliony ručně psaných dopisů s výzvami k osvobození konkrétních lidí, na kterých se děje bezpráví. V jeden čas a v takovém počtu, který vlády a úřady příslušných zemí nemohou ignorovat. Proto u více než třetiny zvládneme prosadit změnu. Přidejte se k nám.

PROČ ZROVNA DOPISY?

Ručně psaný dopis má v digitální době obrovskou sílu. Je to nástroj, který přispívá k tvorbě mezinárodního tlaku na světové autority. Zaplavením kanceláří mocných se nám daří dosáhnout propuštění nebo zlepšení podmínek u více než třetiny těch, za které bojujeme.

JAK SE MOHU ZAPOJIT?

Letošní maraton je věnován šestici lidí, kterým jsou upírána práva. Napište za ně dopis a odešlete jej v období okolo 10. prosince, Dne lidských práv. Pište sami, zapojte rodinu, uspořádejte dopisovou akci s přáteli, kolegy, spolužáky, každá snaha se počítá. Stačí se zaregistrovat a přihlásit kliknutím na „Chci napsat dopis“ nebo „Chci uspořádat dopisovou akci“. Získáte přístup k potřebným materiálům a my získáme přehled o tom, kolik lidí se zapojilo.

MARATONSKÁ MAPA

Maraton psaní dopisů je mezinárodní akce, v rámci které miliony lidí po celém světě píší dopisy proti bezpráví, aby pomohli konkrétním lidem, kteří se stali obětmi bezpráví. Ukažme, že ani Česko nezůstává pozadu. Každý špendlík na maratonské mapě znázorňuje jednoho člověka, který se v rámci letošního Maratonu rozhodl napsat dopis nebo uspořádat dopisovou akci pro další lidi.

No approved events to display on the map.

zaneta.sladka@amnesty.cz