ZACHRAŇTE LIDSKÝ ŽIVOT. NAPIŠTE DOPIS.

Někdy dokáže obyčejný dopis změnit lidský život. V některých zemích se totiž svobodný názor nebo kritika mocných trestá. Právníci, reportéři, ale i účastníci demonstrací nebo obránci lidských práv jsou nespravedlivě vězněni a perzekvováni po celém světě. Právě takovým chceme kampaní Maraton psaní dopisů pomoci.

Maraton je kampaň, která vrcholí každý rok v prosinci a v České republice se do ní zapojujeme od roku 2010.

Registrace do ročníku 2021 bude spuštěna od října.

Přečtěte si více o kampani

Mapa letošních maratonců

Maraton psaní dopisů je mezinárodní akce, v rámci které miliony lidí po celém světě píší dopisy proti bezpráví, aby pomohly konkrétním lidem. Ukažme, že ani Česká republika nezůstává pozadu. Každý "špendlík" na maratonské mapě znázorňuje jednoho člověka, který se v rámci letošního Maratonu rozhodl napsat dopis nebo uspořádat dopisovou akci a zapojit tak do psaní dopisů přátele, rodinu či veřejnost.

Přibude na mapě i vaše psaní dopisů?

Zatím bylo zaregistrovanáno celkem 1376 Maratonských akcí, na kterých bylo napsáno 8327 dopisů proti bezpráví.

Jestli jste se už registrovali a dopisy jste napsali, dejte nám prosím vědět jejich počet ve svém maratonském profilu, abychom je mohli také započítat!

Filtrovat podle data:     Filtrovat podle lokality: Loading...